EnglishDutch
Wat is de Functie van de Hollandse Windmolens?

Hollandse Windmolens

Hollandse Molen

De overgrote meerderheid van de mensen die Nederland bezoeken, zien graag bekijken hoe de Nederlandse windmolens deel uitmaken van het Nederlandse landschap. Het lijkt bijna alsof windmolens een van de vele associaties zijn die mensen met Holland hebben. Windmolens passen niet alleen mooi in het Nederlandse landschap, maar ze zijn ook erg praktisch.

 

De Functie van Hollandse Windmolens

Windmolens worden al heel lang gebruikt in Nederland. Ze werden gebruikt om bloem van graan te malen. Maar de windmolens werden vooral gebruikt om van water af te voeren en ervoor te zorgen dat de grond voor landbouw kon worden gebruikt. Omdat we zo een waterrijk land zijn werden windmolens veel gebruikt en werden ze een essentieel onderdeel van het Nederlandse landschap. Tegenwoordig zijn er nog ongeveer 1000 windmolens in Nederland. Vroeger waren er nog veel meer, maar door de uitvinding van stoom, en later elektriciteit  waren veel windmolens niet meer de meest praktische oplossing voor bepaalde doeleinden. 

Zaanse Schans

De "Zaanse Schans" is een gebied in Nederland veel windmolens te vinden zijn. Het is niet verwonderlijk dat dit gebied een populaire toeristische bestemming is waar mensen graag genieten van het prachtige uitzicht en prachtige foto's kunnen maken.  

Kinderdijk

Kinderdijk is een andere bekende plaats in Nederland met een grote concentratie windmolens. De windmolens van Kinderdijk zijn gebouwd om het water uit de laaggelegen polder op te pompen. Bijna allemaal zijn het grondzeilers (een soort windmolen die water oppompt). Aan de onderkant van elke molen bevindt zich een schoepenrad dat het water omhoog brengt, vaak met een hoogteverschil van 140 centimeter.

Kinderdijk

 

10 comments
YEnxBOegcTiWAqrD December 04, 2019

AasPuLyWVxNRK

IdFtqLfsrzmHwZOa December 04, 2019

mxfLNMbIAVGXjRYF

KEsuRHiBLf December 04, 2019

oKqmNPfiIbxzA

KxvYeNEjdhS December 10, 2019

MlIjWwNg

Leave a comment