378 gram12 stuksRoomboter vullingEen stroopwafel is een kleverige karamelsiroop ingeklemd tussen een dunne wafel in tweeën gesneden. Boterachtig,...
320 gram4x2 stroopwafelsbourbon vanille receptOriginele Kanjers zijn de stroopwafels waar Nederland al sinds 1995 gek op is. Niet...
Stroopwafels, De Hollandse Caramel Siroop Wafels

Stroopwafels: een meesterwerk van smaak en textuur.

Een stroopwafel is een kleverige karamelsiroop ingeklemd tussen een dunne wafel in tweeën gesneden. Boterachtig, knapperig, taai en gekruid met een beetje kaneel, het is een meesterwerk van smaak en textuur. Het is niet vreemd dat dit al eeuwenlang een van de populairste koekjes in Nederland is.

De geschiedenis van de stroopwafel.

Sinds wanneer bestaat de heerlijke plakkerige wafel met het karakteristieke geruite patroon eigenlijk? De exacte leeftijd van de originele stroopwafel uit Gouda is onzeker. De stroopwafel werd voor het eerst gemaakt in Gouda, in de late 18e eeuw of de vroege 19e eeuw door een bakker die restjes uit de bakkerij gebruikte, zoals broodkruimels, die werden gezoet met siroop. Dit heette oorspronkelijk: "armenkoek" Een ander verhaal schrijft de uitvinding van de stroopwafel toe aan de bakker Gerard Kamphuisen, waardoor de eerste stroopwafels zouden dateren ergens tussen 1810, het jaar waarin hij zijn bakkerij opende, en 1840, het jaar van de oudste bekend recept voor stroopwafels. In de 19e eeuw waren er ongeveer 100 stroopwafelbakkers in Gouda, de enige stad waarin ze tot 1870 werden gemaakt. Na 1870 werden ze ook gemaakt op feestjes en op markten buiten de stad Gouda. In de 20e eeuw begonnen fabrieken stroopwafels te maken. In 1960 waren er alleen al in Gouda 17 fabrieken, waarvan er nog vier open zijn.

Ingrediënten van topkwaliteit, smaak van topkwaliteit.

Tegenwoordig worden de meeste stroopwafels niet langer gebakken van overgebleven broodkruimels, maar van topkwaliteit ingrediënten, zoals bruine suiker, bloem en boter. De beste ingrediënten worden ook gebruikt in onze stroopwafels. Nadat de wafels zijn gebakken, worden ze eerst zorgvuldig en tweeën gesneden, waartussen een heerlijke laag siroop wordt verspreid. Een stroopwafel wordt vaak gegeten met koffie en thee, wanneer u bij warme dranken uw stroopwafel op uw kopje legt, wordt de stroopwafel zachter en smakelijker. De Stroopwafels zijn ook zeer geschikt als smakelijke snack.

Koop stroopwafels, het perfecte Nederlandse Cadeau

Ben je op zoek naar het perfecte Nederlandse geschenk? Dan is de stroopwafel een geschikte kandidaat. Voor veel Nederlanders is dit 'het' geschenk om mee te nemen voor vrienden of kennissen in het buitenland. Een mooi pakket stroopwafels wordt altijd goed ontvangen. En (bijna) alle mensen uit alle culturen kunnen de smaak van de stroopwafel waarderen.

Spinner