Stoom Klompenmakerij Marken

U kunt de Klompenmakerij Marken, Hollandse souvenir winkel bezoeken in het typische Hollandse dorp Marken. 20 minuten met de auto of bus vanaf Amsterdam. Of u kunt met de boot uit Volendam (30 min) komen. Het prachtige (voormalige) eiland Marken werd in 1957 met een dijk aan het vasteland verbonden, maar het ademt nog steeds de sfeer van een oud Hollands vissersdorp met zijn 140 monumentale gebouwen. Het is ook mogelijk om ons te bezoeken met tour operators zoal: tours & tickets, buendia, en see old holland

Wooden Shoe Maker in Action

Klompenmakerij Marken

Naast de parkeerplaats vind u de klompenmakerij. Hier kunt u zien hoe een lokale traditionele klompenmaker eenvoudig blok hout binnen enkele minuten transformeerd in een klomp. Om de klompen te maken, gebruiken we oude machines uit 1906. We hebben zelfs een werkende stoommachine uit 1913 om de klompenmachines op de ouderwetse manier aan te drijven. Ook kunt u een kijkje nemen in ons klompenmuseum met allerlei oude en bijzondere klompen.

Al van oudsher worden er in de hele wereld houten schoenen gedragen om bescherming te bieden . Die werden met textiel of leer vastgehouden aan de voeten. Sinds de 13 e eeuw worden er ook houten schoenen in Nederland gemaakt , al gauw door de vorm klomp genaamd! De klomp is in Nederland helemaal van hout omdat er bijna geen koeien waren, het land was veel te nat en leer dus heel duur. Tijdens de industriële revolutie word de klompen machine uitgevonden aangedreven door een stoommachine .

Badenia Stoommachine

Onze Stoom Machine

De klompenmaker op Marken is een grote liefhebber van oude machines, dus een originele stoommachine stond bovenaan de lijst! Na zes jaar speuren werd er een gevonden, en wat voor een! Een originele Badenia locomobiel, gemaakt in Duitsland in 1913. Oorspronkelijk naar de werkplek getrokken door 4 a 6 paarden, met een gewicht van 5000 kilo! Deze stoommachine heeft een enerverend leven achter de rug. Allereerst gekocht door de Portugese overheid, en verscheept naar Brazilië, dat toen eigendom van Portugal was. Daar heeft ze vele duizenden kilometers afgelegd. Uiteindelijk is de stoommachine weer in Europa terecht gekomen, en na omzwervingen door Portugal, Frankrijk en Duitsland in 1947 gekocht door een bosbeheerder uit Limburg die hem gebruikte om een houtkloof machine aan te drijven. Toen de man met pensioen ging had hij de stoommachine ook niet meer nodig. Hij had nog het plan om de machine in zijn boerderij te plaatsen als warmtebron, maar dat vond zijn vrouw niet zo'n goed idee! Na vele jaren staat deze prachtige machine in de klompenmakerij op Marken waar u zelf kunt beleven hoe deze oude dame met behulp van uit 1906 daterende klompenmachines een stukje historie en cultuur van Nederland tot leven laat komen !

We doen regelmatig demonstraties, de prijs van een demonstratie inclusief museumbezoek is:

  • Volwassene € 7,50
  • Kind € 3,75             (t/m 13 jaar)

De demonstratie duurt 10 a 15 minuten.

 

360 degree view of our souvenir shop

 

Hollandse Souvenir Winkel

Naast onze productieruimte hebben we onze souvenirwinkel deze ziet eruit als een walhalla van Hollandse souvenirs. We hebben prachtige klompen in alle soorten en maten, met unieke ontwerpen die je nog nooit eerder hebt gezien. Bekijk bijvoorbeeld onze stijlvolle denimklompen. Maar we zijn meer dan alleen een klompenwinkel. We hebben allerlei prachtige en unieke Hollandse souvenirs. Wat vindt u bijvoorbeeld van houten tulpen, delfts blauw, of misschien vind u een paar Nederlandse kerstversieringen leuk, wij verkopen een breed scala aan Hollandse souvenirs.

wooden tulips

Openings Tijden

We zijn 365 dagen per jaar geopend en we houden regelmatig klompen demonstraties. Als u van plan bent om met een grote (tour) groep te komen, is het verstandig om eerst contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken welke tijd beschikbaar is om de demonstratie te plannen. We vertellen je graag alles over klompen.

  • Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00

  • wooden shoe factory marken

Waar vind u ons

U kunt de Klompenmakerij Marken vinden:

Kets 52
1156 AX Marken
The Netherlands
T: 0031 (0)299-601250

E: info@netherlandssouvenirs.nl

Vele tevreden klanten gingen u voor. Lees hieronder hun ervaringen over onze klompenmakerij / souvenirwinkel. Heeft u ons al eens bezocht? aarzel dan niet om een recensie te schrijven.

 

//