U kunt de Klompenmakerij Marken, Hollandse souvenir winkel bezoeken in het typische Hollandse dorp Marken. 20 minuten met de auto of bus vanaf Amsterdam. Of u kunt met de boot uit Volendam (30 min) komen. Het prachtige (voormalige) eiland Marken werd in 1957 met een dijk aan het vasteland verbonden, maar het ademt nog steeds de sfeer van een oud Hollands vissersdorp met zijn 140 monumentale gebouwen. Het is ook mogelijk om ons te bezoeken met tour operators zoal: tours & tickets, buendia, en see old holland

Wooden Shoe Maker in Action

Klompenmakerij Marken

Naast de parkeerplaats vind u de klompenmakerij. Hier kunt u zien hoe een lokale traditionele klompenmaker eenvoudig blok hout binnen enkele minuten transformeerd in een klomp. Om de klompen te maken, gebruiken we oude machines uit de jaren 1930. We hebben zelfs een werkende stoommachine van 1913 om de klompenmachines op de ouderwetse manier aan te drijven. Ook kunt u een kijkje nemen in ons klompenmuseum met allerlei oude en bijzondere klompen.

360 degree view of our souvenir shop

Hollandse Souvenir Winkel

Naast onze productieruimte hebben we onze souvenirwinkel deze ziet eruit als een walhalla van Hollandse souvenirs. We hebben prachtige klompen in alle soorten en maten, met unieke ontwerpen die je nog nooit eerder hebt gezien. Bekijk bijvoorbeeld onze stijlvolle denimklompen. Maar we zijn meer dan alleen een klompenwinkel. We hebben allerlei prachtige en unieke Hollandse souvenirs. Wat vindt u bijvoorbeeld van houten tulpen, delfts blauw, of misschien vind u een paar Nederlandse kerstversieringen leuk, wij verkopen een breed scala aan Hollandse souvenirs.

wooden tulips

Openings Tijden

We zijn 365 dagen per jaar geopend en we houden regelmatig klompen demonstraties. Als u van plan bent om met een grote (tour) groep te komen, is het verstandig om eerst contact met ons op te nemen zodat we kunnen kijken welke tijd beschikbaar is om de demonstratie te plannen. We vertellen je graag alles over klompen.

  • Zomerseizoen: 10:00 - 19:45 (23 maart - 30 oktober)
  • Winterseizoen: 11:00 - 17:30 (31 oktober - 22 maart)
  • Op 27 april sluiten we eerder vanwege koningsdag. wooden shoe factory marken

Waar vind u ons

U kunt de Klompenmakerij Marken vinden:

Kets 52
1156 AX Marken
The Netherlands
T: 0031 (0)299-601250

E: info@thisisnl.nl

Vele tevreden klanten gingen u voor. Lees hieronder hun ervaringen over onze klompenmakerij / souvenirwinkel. Heeft u ons al eens bezocht? aarzel dan niet om een recensie te schrijven.

 

//